Du er her

Stormester i oplæsning

Stormester i oplæsning

22 maj 2012 af Jane Lyngsø
Vinderen af Stormester i oplæsning 2012 i Sydjylland, blev Mads Emil Munksgaard fra Dalby Skole.

Onsdag den 16. maj blev der afholdt finale i "Stormester i Oplæsning" på Vejle Bibliotek.  Konkurrencen var for 6. klasser fra forskellige kommuner i Sydjylland. Der deltog i alt 7 finalister. De har været igennem både kvartfinaler og semifinaler de seneste måneder

Og vinderen blev...

Vinderen af finalen i Stormester i oplæsning 2012 blev Mads Emil Munksgaard, Dalby Skole i Kolding kommune - med Erik Menneskesøn af Lars Henrik Olsen. Det var en formiddag med stor spænding, men også meget god stemning. Et stort tillykke til Mads Emil og hans klasse

Foruden den kendte tekst skulle deltagerne også læse en ukendt tekst. Den ukendte tekst kom fra Louis Jensens bog "2 kroner og 25 øre".

Præmier

Politikens Forlag havde givet bøger til uddeling til vinderne, så der blev en bog til alle + en lille bogpakke til vinderen. Vinderen fik også højtalere til Smartphone og 28 klasse-biografbilletter. Biografbilletterne vakte stor jubel.

 

Semifinalen

Da Mads Emil Munksgaard vandt semifinalen på Kolding Bibliotek den 27. april var det med begrundelsen at han er den fødte fortæller og var den bedste til at fortolke teksten.

 ”Dødens terning” af Kenneth Bøgh Andersen

I semifinalen læste Mads Emil op af den populære bog "Dødens terning" af Kenneth Bøgh Andersen. Der var ingen tvivl om at, Mads Emil var meget optaget af Kenneth Bøgh Andersens serie om drengen Phillip, der lidt tilfældigt bliver djævelens lærling og ret brutalt havner i helvede. Mads Emil kunne med sin stemmebrug leve sig helt ind i Philips desperate situation, da han skal forhandle med døden Mortimer om at forlænge moderens liv. Kulden mellem de to i dialogen var nærmest til at føle i rummet, og ligeså var Philips egen forvandling fra engel til noget midtmellem engel og djævel. Suverænt tekstuddrag, som viste essensen i bogens handling.

Se indslaget på tv Syd  

Du kan låne bøger af Kenneth Bøgh Andersen, Lars Henrik Olsen og Louis Jensen på Koldingbibliotkerne

 

Nåede du at læse...?

Fik du ikke reserveret bogen, da medieomtalen var på sit højeste? har du helt glemt titlen? eller savner du blot inspiration?

Find inspiration til læsning

De nyeste lydbøger helt gratis

Du kan gratis hente tre lydbøger om måneden fra netlydbog.dk, hvis du er borger i Kolding Kommune og er oprettet som låner på biblioteket.

Bogsalg

Køb bibliotekets brugte bøger til en beskeden 10'er. 

Bogsalg på Kolding Bibliotek

Spørg os

Få hjælp til dine spørgsmål. Kontakt os eller book en bibliotekar.

Muligheder for hjælp »

Åbningstider i dag

Bemærk:
Selvbetjent åbningstid
på Kolding Bibliotek
Man-fre kl. 8.00 - 10.00